Ako

Predáte svoj smartphone so systémom Android? Týmto spôsobom odstránite všetky informácie

Ak plánujete kúpiť nový smartphone a predať ten starý, nezabudnite vymazať citlivé informácie. Stručne vysvetlíme, ako ukladať a mazať údaje v smartfóne s Androidom a na čo by ste mali venovať pozornosť.

1. Uložte údaje

Smartfón je osobný, takže nie je pochýb o tom, že stále existuje veľa informácií, ktoré si chcete ponechať. Napríklad si pozrite svoje kontakty. Môžete to synchronizovať so svojím účtom Google. Robíte to až do nastavenie ísť. Potom klepnite na Všeobecné, posuňte sa nadol a stlačte Účty a synchronizácia a Google. nižšie Účty keď uvidíte svoj účet Gmail, klepnite na neho. Prečítajte si tiež: 9 tipov pre nových používateľov systému Android.

Zobrazí sa zoznam s údajmi, ktoré môžete synchronizovať s účtom Google. Klepnite na položky, ktoré to chcete urobiť, a potom skontrolujte svoj účet Google, či bol úspešný. Svoje kontakty môžete samozrejme tiež manuálne uložiť na svoju SIM kartu, hoci má obmedzené úložné kapacity.

Synchronizujte svoj smartphone s Googlom.

2. Exportujte kontakty z Gmailu

Možno vám bude užitočné exportovať svoje kontakty v Gmaile do samostatného súboru, aby ste si ich mohli zálohovať. To je obzvlášť užitočné, ak prepnete na Android, ale niekedy môže byť užitočné. A našťastie je to veľmi jednoduché.

Prihláste sa do služby Gmail a kliknite na položku Kontakty v ľavom hornom rohu. Vyberte Viac a kliknite na Exportovať. Teraz môžete určiť, ktorú skupinu chcete exportovať, prípadne všetky svoje kontakty. Vyberte Google CSV, aby ste vytvorili súbor, ktorý je možné čítať v Gmaile, a Outlook CSV, aby ste vytvorili zálohu, ktorú môžete preniesť do Outlooku, Live Mail a ďalších platforiem. Kliknite na Export, zvoľte Uložiť na disk a potvrďte pomocou OK.

3. Uložte fotografie

S telefónom každú chvíľu urobíte snímku, takže pred resetovaním smartphonu tieto fotografie nezabudnite uložiť. To je možné vykonať rôznymi spôsobmi, napríklad pripojením telefónu k počítaču pomocou kábla USB.

Otvorte priečinky telefónu a prejdite do priečinka fotoaparátu, kde sú uložené vaše fotografie. To sa líši podľa smartfónu. Vyberte všetky fotografie a vložte ich do priečinka v počítači. Teraz ich odstráňte z telefónu. Uistite sa, že fotografie vyberáte až po tom, ako boli všetky odstránené zo smartphonu, pretože by sa mohlo stať, že fotografie, ktoré zostanú, sa pri obnovení továrenských nastavení neodstránia.

Samotný Google však má skvelý spôsob, ako zálohovať vaše fotografie, čo je vlastná aplikácia Fotky. Po takomto nastavení bude aplikácia automaticky zálohovať vaše fotografie na Disk Google, ktorý môžete načítať na ľubovoľnom zariadení. Takto sa o to nemusíte starať a neprídete o svoje fotografie.

4. Vyberte kartu SD a SIM

Je veľmi jednoduché vybrať SD kartu a SIM kartu, ale hlavne SD karta je niekedy prehliadaná. Nezabudnite ho teda z telefónu odstrániť skôr, ako obnovíte pôvodné nastavenia smartfónu. Pred pokračovaním tiež vyberte kartu SIM z telefónu.

5. Späť na výrobné nastavenia

Úplné vynulovanie vášho smartphonu je mimoriadne dôležité. Obnovíte nielen svoj účet a údaje o volaniach, ale tiež zaistíte, aby boli z telefónu odstránené všetky citlivé informácie. Napríklad ak prevádzkujete internetové bankovníctvo, nechcete, aby kupujúci našiel vaše prihlasovacie údaje. To isté platí pre váš účet Skype alebo Facebook. Obnovením továrenských nastavení telefónu vymažete všetky uložené údaje. Odstráni sa aj vaše telefónne spojenie so spoločnosťou Google.

Všetko odstránené a presunuté? Je čas na reset!

Obnovením továrenských nastavení smartfónu so systémom Android prejdete na nastavenie ísť. Ísť do Všeobecné, posuňte sa nadol a pozrite sa pod Osobne Včela Zálohovanie a obnovenie. Stlačte toto, klepnite na továrenské nastavenia a Resetujte telefón. Vyberte siOdstrániť všetko a potvrďte svoju voľbu. Váš smartphone sa resetuje a vy s ním teraz môžete bezpečne pracovať.