Ako

Takto sa vzdialene odhlasujete z Gmailu

Ak používate Gmail na viacerých počítačoch alebo mobilných zariadeniach, je rozumné sa odhlásiť zakaždým. Najmä ak nie ste prihlásení na vlastnom počítači. Príležitostne sa však stane, že sa zabudnete odhlásiť. To nie je žiadny problém: v tomto článku vysvetlíme, ako sa vzdialene odhlásiť z Gmailu.

Nebezpečný

Pri čítaní vyššie uvedeného si možno myslíte: no, nemám čo skrývať. Aj keď je to tak, môže byť katastrofálne zostať prihlásený / -á inde. Účty sú často navzájom prepojené a môžete napríklad požiadať o heslo iTunes prostredníctvom svojho Gmailu a podobne. Mimochodom, nemusí to byť len neopatrné, môže sa tiež veľmi dobre stať, že k vášmu účtu získal prístup niekto iný. Aj to je veľmi ľahké skontrolovať pomocou tejto metódy.

Skontrolujte a odhláste sa

Znie to trochu nelogicky, ale na odhlásenie z Gmailu sa najskôr budete musieť prihlásiť. Po prihlásení posuňte zobrazenie úplne nadol, kým sa nezobrazí možnosť vpravo dole Posledná aktivita účtu s možnosťou uvedenou nižšie Detaily. Kliknutím na ňu otvoríte vyskakovacie okno s prehľadom všetkých relácií, ktoré boli nedávno spustené.

V tomto prehľade vidíte nielen čas a miesto, z ktorého ste sa prihlásili, ale aj adresu IP, aby ste mohli zistiť, kto je prihlásený do vášho účtu, ak ním nie ste. Môžete tiež zistiť, ktoré aplikácie majú prístup k vášmu účtu (napríklad ak pomocou aplikácií udržiavate priečinok doručenej pošty čistý). Teraz kliknite na Odhláste sa zo všetkých ostatných relácií. Potom budete automaticky odhlásení zo všetkých relácií, s výnimkou relácie, v ktorej sa práve nachádzate. Bol váš účet otvorený niekým, kto na to nemá povolenie? Potom si okamžite zmeňte heslo.

Ostatné služby Google

Mnoho ľudí však už dávno prestalo používať Google iba na odosielanie e-mailov. Smartfóny alebo tablety Google Maps, Music, Drive a Android, Google je všade. Šikovné, ale aj nebezpečné, ak nedávate pozor. Aj keď skutočne potrebujete svoje heslo, ak chcete zmeniť dôležité veci, škodlivé strany môžu spôsobiť veľa škody, ak sa napríklad zabudnete odhlásiť z verejného počítača.

Existuje smartphone, ktorý nepoznáte? Potom vymažte!

Našťastie môžete spravovať všetky svoje služby Google v jednom praktickom prehľade. Ak to chcete urobiť, prihláste sa do služby Google, kliknite na svoj profilový obrázok vpravo hore a prejdite na Môj účet. Kliknite pod nadpisom Prihlásenie a zabezpečenie na Aktivita zariadenia a upozornenia. Ak ste teraz vpravo Skontrolujte zariadenia uvidíte prehľad všetkých zariadení, ktoré momentálne používajú váš účet Google. Nespoznávate jedno zo zariadení? Potom stlačte odstrániť Ďalšie Prístup k tomuto účtu a budete automaticky odhlásení.