Ako

Deaktivujte alebo odstráňte svoj účet na Facebooku

S Facebookom ste už úplne hotoví? Potom môžete odstrániť Facebook alebo nechať deaktivovať svoj účet. Tu vám ukážeme, ako na to.

Deaktivujte si účet na Facebooku

Ak deaktivujete svoj účet na Facebooku, bude to takpovediac pozastavené: Váš profil bude zo stránky odstránený, rovnako ako väčšina vecí, ktoré ste zverejnili na Facebooku (správy však zostanú), ale Facebook ponechá vaše údaje v v prípade, že sa rozhodnete vrátiť. Svoj účet môžete kedykoľvek znova aktivovať prihlásením sa na Facebooku.

Ak chcete deaktivovať svoj účet, prihláste sa na Facebook a prejdite na nastavenie. Vyberte Všeobecné a posuňte sa v okne Všeobecné nastavenia účtu dolu k tebe Spravovať účet viď. Vyberte si upraviť a klepnite na túto možnosť Deaktivovať váš účet.

Facebook sa vás pokúsi presvedčiť, aby ste zostali, a to tak, že vám ukáže fotografie vašich priateľov z Facebooku a opýta sa vás, prečo chcete deaktivovať svoj účet. Keď ste na Facebooku povedali, prečo už nechcete byť priateľmi, kliknite na tlačidlo Deaktivovať a potom ďalej Deaktivovaťa Facebook deaktivuje váš účet.

Odstráňte svoj účet na Facebooku

Ak svoj účet odstránite, bude úplne preč: Už sa nebudete môcť znova prihlásiť, aby ste si mohli prezerať alebo kopírovať niečo, čo ste zverejnili na Facebooku, a ak chcete Facebook znova používať, budete musieť začínať od nuly.

Spoločnosť Facebook odporúča, aby ste si pred odstránením účtu stiahli kópiu údajov, ktoré ste na webe zverejnili. Po prihlásení do svojho účtu otvorte ponuku nastavení na Facebooku kliknutím na ikonu ozubeného kolieska v ľavom hornom rohu stránky. Potom vyberte Nastavenia účtu a prehľadať stránku Všeobecné do Stiahnite si kópiu svojich údajov z Facebooku a kliknite na odkaz. Potom vás prevedieme procesom stiahnutia archívu všetkých vašich údajov z Facebooku.

Spoločnosť okamžite nevyjasní, ako odstrániť váš účet na Facebooku, ale urobí to tak, že sa prihlási do svojho účtu na Facebooku a prejde na formulár na odstránenie účtu na Facebooku. Tam začnete proces úplného odstránenia vášho účtu.

Kliknite do formulára Odstrániť účet a potvrďte svoje heslo. Kliknite naposledy Odstrániť účet, tentokrát tlačidlo s výkričníkom pred ním. Váš účet je teraz mimo Facebooku a váš profil už nemôže nikto navštíviť.

Poznámka: Po zrušení účtu na Facebooku máte tridsať dní na to, aby ste si to rozmysleli. Potom je to skutočne preč, takže svoj účet by ste mali vymazať, iba ak ste si úplne istí, že Facebook už nebudete používať.

Účet je zablokovaný

Môže sa tiež stať, že bude zablokovaný váš účet na Facebooku. Zvyčajne sa to stane, keď nebudete konať v súlade s pravidlami stránky sociálnych médií. Blokovanie vášho účtu na Facebooku nie je zvyčajne dočasné, inými slovami, ak neurobíte nič, váš účet zostane zablokovaný a časom bude odstránený. . Čo môžeš urobiť? Podrobne to vysvetľujeme v tomto článku.

Cambridge Analytica

Po škandále Cambridge Analytica pred dvoma rokmi sa niekoľko ľudí rozhodlo vymazať svoj účet na Facebooku. Čo sa stalo?

Facebook sa dostal na prvé stránky novín po tom, čo vyšlo najavo, že osobné informácie miliónov používateľov v USA boli zneužité na uskutočnenie politickej kampane. Facebook povolil zhromažďovanie informácií od asi 50 miliónov používateľov na výskumné účely pod podmienkou, že údaje budú následne vymazané. To sa nestalo.

Údaje získali vedci Christopher Wylie a akademik z Cambridgeskej univerzity prostredníctvom aplikácie s názvom thisisyourdigitallife, do ktorej ste sa mohli prihlásiť pomocou svojho účtu na Facebooku. Vedci získali údaje nielen od stotisíc používateľov aplikácie, ale aj od priateľov ich používateľov.

Akademik z Cambridgeskej univerzity namiesto vymazania získaných údajov predal tieto údaje spoločnosti Cambridge Analytica - agentúre pre analýzu údajov, ktorá okrem iného pracovala na kampaniach Donalda Trumpa a Brexit. Informátor Christopher Wylie uviedol, že údaje boli použité na vytvorenie modelov, ktoré „hrali na vnútorných démonov“ jednotlivcov, ktorých spoločnosť tieto údaje mala.

Dokumenty ukazujú, že Facebook už na konci roku 2015 vedel, že údaje mala v rukách spoločnosť Cambridge Analytica. Sociálna platforma však používateľov následne nevarovala ani sa ich nepokúšala obnoviť. Keď denníky The Guardian a The New York Times oznámili, že uverejňujú článok o narušení údajov na Facebooku, Facebook sa pokúsil prekonať škandál zverejnením vlastného článku, v ktorom sa uvádza, že spoločnosť Cambridge Analytica bola kvôli tomu vylúčená zo sociálnej platformy. nevymazanie získaných údajov. Nie je jasné, či boli údaje medzičasom vymazané.

V skratke: odstrániť alebo deaktivovať svoj účet na Facebooku?

Stručne zhrnuté:

Chcete svoj účet na Facebooku deaktivovať?

  • Prihlásiť sa
  • Ísť do nastavenie
  • Vyberte Vaše údaje z Facebooku
  • Posuňte sa nadol v okne
  • Vyberte vyhliadka Včela Deaktivovať a odstrániť
  • Vyberte si upraviť
  • Vyberte možnosť Deaktivovať účet
  • Potvrďte pomocou Pokračujte v deaktivácii účtu

Chcete svoj účet na Facebooku odstrániť?

  • Prihlásiť sa
  • Ísť do //www.facebook.com/help/delete_account
  • Potom vyberte Odstrániť účet

Copyright projectwriteasmile.com 2021