Ako

Používanie prehľadávania InPrivate

Ak používate počítač niekoho iného na čítanie vašich správ v Gmaile alebo Hotmailu alebo na prístup na zabezpečený web, mohli by ste zostať náhodne prihlásení. Tiež riskujete, že sa vaše heslo automaticky uloží. Majiteľ počítača tieto informácie ľahko zistí, ale pomocou niekoľkých šikovných trikov tomu môžete zabrániť.

Vždy otvorte okno ochrany súkromia vo webovom prehliadači, ktorý používate s niekým iným. Takto zabránite ukladaniu osobných údajov, pretože zatvorením okna prehľadávača všetky súbory cookie, heslá a ďalšie údaje prehľadávača automaticky zmiznú. V prehliadači Internet Explorer sa táto možnosť nazýva Prehliadanie v režime InPrivate. Spustite program Internet Explorer a otvorte ponuku Zabezpečené / Prehliadanie InPrivate, aby ste otvorili nové zabezpečené okno programu Internet Explorer (skratka Ctrl + Shift + P). Podobná funkcia je k dispozícii aj vo Firefoxe od verzie 3.5: spustite cez ponuku Nástroje / Súkromná navigácia (skratka Ctrl + Shift + P). Používatelia prehliadača Google Chrome kliknú na ikonu kľúča nástroja a zvolia Nové okno inkognito (alebo skratku Ctrl + Shift + N). Náhodne ste surfovali po okolí bez použitia súkromného okna? Svoje stopy a heslá môžete tiež následne vymazať. V prehliadači Internet Explorer to robíte cez Zabezpečenie / Odstrániť históriu prehliadania a vo Firefoxe cez Nástroje / Vymazať nedávnu históriu. V prehliadači Google Chrome odstráňte tieto informácie pomocou ikony nástroja a vyberte možnosť Vymazať históriu prehliadania. Vo všetkých webových prehliadačoch môžete tiež spustiť nástroj na čistenie súkromných údajov pomocou kombinácie klávesov Ctrl + Shift + Del.

Internet na podivnom PC? Nezanechávajte žiadne stopy a vždy používajte prehliadanie InPrivate (Internet Explorer), súkromné ​​prehliadanie (Firefox) alebo okno inkognito (Chrome).