Ako

Týmto spôsobom môžete v aplikácii WhatsApp vypnúť funkciu „naposledy videný“

Poslali ste správu cez WhatsApp a nedostanete odpoveď? Potom môžete použiť možnosť „naposledy videný“ a zistiť, kedy bol niekto naposledy online. Naopak, nemusíte chcieť, aby niekto videl, kedy ste boli naposledy online. Našťastie môžete v aplikácii WhatsApp vypnúť funkciu Last Seen, aby nikto nevidel, kedy ste aplikáciu naposledy otvorili. Tu sa dočítate ako.

Ak máte otvorený WhatsApp, môže ho vidieť každý, pretože ste označený ako „online“. To nemôžete - bohužiaľ, možno - zmeniť. Môžete naznačiť, že nechcete, aby ostatní vedeli, kedy ste boli naposledy online.

Vypnite na iPhone posledné videnie

Ak chcete vo svojom iPhone vypnúť funkciu „naposledy videný“, otvorte aplikáciu a choďte na nastavenie. Prejdite pohárom Účet do Ochrana osobných údajov. Túto možnosť uvidíte v hornej časti obrazovky Naposledy videný. Ak na to kliknete, budete mať na výber, kto môže vidieť váš posledný zobrazený stav: všetci, iba vaše kontakty alebo nikto.

V ponuke Ochrana osobných údajov môžete tiež upraviť, kto môže vidieť vašu profilovú fotografiu, informácie a stav, a nájdete prehľad blokovaných kontaktov. Môžete tiež vypnúť potvrdenia o prečítaní: niekto iný potom nebude môcť vidieť, či ste si prečítali jeho správu, a naopak. Skupinové rozhovory majú vždy potvrdenia o prečítaní.

Zakážte naposledy videné v systéme Android

Na smartfónoch s Androidom to funguje takmer rovnako. V hlavnej ponuke WhatsApp klepnite na bodky vpravo hore a choďte na Nastavenie. Aj tu prejdete na Účet> Ochrana osobných údajov. Možnosti pre Posledné videnie sú rovnaké ako v systéme iOS: Každý, Moje kontakty a Nikto

Jeden krok od „Posledného online“ sú modré značky začiarknutia, známe tiež ako potvrdenia o prečítaní. Toto umožňuje ostatným zistiť, či ste si prečítali správu. Našťastie to môžete aj vypnúť. Vráťte sa späť k iOS aj Android Nastavenia> Účet> Ochrana osobných údajov a posuňte sa nadol. Zaškrtnite alebo zapnite prepínač Prečítajte si potvrdenia od. Poznámka: Vypnutie modrých kliešťov tiež znamená, že už nemôžete vidieť, či vašu správu videli ostatní. Potvrdenia o prečítaní budú pre skupinové správy stále viditeľné. Toto sa bohužiaľ nedá vypnúť.