Ako

Týmto spôsobom môžete odstrániť svoj účet na Instagrame

Chcete odstrániť svoj účet Instagram? Ak vás unavuje fotografická aplikácia, môžete svoj Instagram odstrániť alebo dočasne deaktivovať. Chystáte sa pozastaviť svoj účet? Alebo chcete úplne odstrániť Insta? Tu sa dočítate ako.

Ako odstránim svoj účet Instagram?

  • Prihláste sa do svojho webového prehliadača cez stránku Instagram

  • Kliknite na ikonu v pravom hornom rohu meno používateľa

  • Vyberte si Upraviť profil vedľa vášho profilového mena

  • V dolnej časti stránky si teraz môžete vybrať Dočasne deaktivovať môj účet

    Chcete natrvalo odstrániť svoj účet?

    • Potom prejdite na stránku odstránenia účtu na adrese Instagram.

    Prečo mazať Instagram?

    Instagram je populárna služba sociálnych médií, kde môžete zdieľať svoje fotografie s ostatnými. Ak už službu nepoužívate alebo sa rozhodnete, že svoj obsah nechcete mať nakoniec na internete, môžete svoj účet dočasne deaktivovať alebo natrvalo vymazať. Prečítajte si tiež: Ako posielať zmiznuté fotografie na Instagram.

    Ďalším možným dôvodom na ignorovanie Instagramu je materská spoločnosť Instagramu: Facebook. Spoločnosti záleží nielen na ochrane súkromia jej používateľov, ale aj Facebook sa pravidelne podieľa na viacerých škandáloch o ochrane súkromia.

    Okrem toho je rozumné spochybniť udelenie určitých práv aplikáciám vo vašom telefóne. V minulosti sa takéto aplikácie v sociálnych sieťach vrátane Instagramu osvedčili ako zraniteľné voči hackerským útokom. Vyšetrovatelia spoločnosti Check Point zistili únik, ktorý umožnil ľuďom prevziať účty ľudí. Takto je možné okrem iného čítať súkromné ​​správy, mazať a zverejňovať príspevky. Únik bol teraz uzavretý, aj keď ukazuje riziká spojené s používaním aplikácie, ako je Instagram

    Chcete vedieť, ako môžete ešte lepšie chrániť svoje osobné údaje? Zoznámte sa s našim balíkom kurzov Bezpečnosť a ochrana osobných údajov na Tech Academy.

    Deaktivovať účet

    Nemusíte deaktivovať svoj účet, aby ste zabránili určitým ľuďom vidieť váš obsah. Blokovať alebo obmedziť ľudí je možné pomocou nastavení ochrany osobných údajov.

    Ak deaktivujete svoj účet, bude skrytý spolu so všetkými vašimi fotografiami, komentármi a označeniami páči sa mi, aby ich ostatní už nevideli. Obsah sa však neodstráni. Po opätovnom prihlásení do služby bude všetko opäť viditeľné a prístupné.

    Z aplikácie Instagram nie je možné deaktivovať váš účet. Ak to chcete urobiť, musíte prejsť na web Instagram a prihlásiť sa do služby. To je možné vykonať z počítača alebo mobilného zariadenia. Kliknite alebo stlačte svoje používateľské meno vpravo hore a vyberte si Upraviť profil. Potom vyberte Dočasne deaktivovať môj účet a postupujte podľa pokynov na obrazovke.

    Odstrániť účet

    Ak odstránite svoj účet, bude úplne a natrvalo odstránený spolu so všetkými vašimi fotografiami, videami, sledovateľmi, komentármi a označeniami páči sa mi.

    Svoj účet môžete odstrániť na tejto stránke Instagramu. K tomu budete musieť byť prihlásení. Zobrazí sa otázka, prečo chcete odstrániť svoj účet, aby vývojári mohli pomocou spätnej väzby vylepšiť službu. Pred odstránením svojho účtu musíte odpovedať na túto otázku. Potom môžete stlačiť alebo kliknúť na Odstrániť môj účet natrvalo.

    Ak chcete Instagram znova začať používať neskôr, nemôžete si vytvoriť účet s rovnakým používateľským menom ako predtým a váš starý účet nie je možné znova aktivovať.