Ako

Ako zdieľať súbory na Disku Google

Google Drive je cloudová služba spoločnosti Google spojená s vaším účtom Gmail. Súbory na Disku môžete zdieľať s kýmkoľvek. Užitočné, ak chcete rýchlo zdieľať fotografie alebo dokumenty z dovolenky. Pomáhame vám to robiť rýchlo a efektívne.

Najprv musíte mať účet Gmail. Môžete si ho vytvoriť zadarmo na Googli. Ak máte, môžete sa prihlásiť do svojho Gmailu. Ak chcete zdieľať súbory, musíte ich najskôr uložiť do cloudu. Kliknite na ikonu, ktorá sa skladá z deväť dlaždíc. Otvorí sa vyskakovací panel a vyberte túto možnosť Šoférovať.

1. Nahrajte súbory

Najjednoduchším spôsobom je najskôr vytvoriť priečinky pred nahrávaním súborov. Ak chcete vytvoriť priečinok, pozrite sa na ľavú hornú časť ponuky. kliknite na Vyrobiť a vyberte priečinok. Pomenujte priečinok a kliknite na ikonu Vyrobiť. výhodou priečinkov a organizovaného umiestnenia fotografií a dokumentov je, že môžete zdieľať celé priečinky naraz.

Tlačidlá vytvorenia a zdieľania sú vedľa seba.

2. Nahrajte údaje

Teraz je možné nahrať vaše fotografie z dovolenky a pracovné dokumenty. Pozrite sa znova na ľavú hornú časť ponuky a kliknite na šípku vedľa Moja jazda. Potom stlačte priečinok, do ktorého chcete vložiť údaje. Teraz stlačte šípku nahor, ktorú nájdete na červenej ikone vedľa možnosti Vyrobiť. Môžete si zvoliť súbory alebo nahrať celé adresáre. Vyberte požadovanú možnosť a vyberte správny súbor. Potom stlačte na otvorenie a vaše súbory sa nahrajú.

Dávaj pozor: nie každý prehľadávač podporuje nahrávanie priečinkov, takže musíte prevziať a nainštalovať Chrome alebo Applet, napríklad s Mozilla Firefox.

3. Pripravte sa na zdieľanie súborov

Môžu byť zdieľané vaše pracovné súbory pre vašich kolegov alebo vaše fotografie z dovolenky pre priateľov. Vy sami rozhodujete, čo niekto môže a nemusí vidieť a robiť. Príklad priečinkov si na chvíľu necháme. Stlačte šípku vedľa Moja jazda a potom kliknite na šípku nadol na pravej strane priečinka. Zobrazí sa, ak na mape chvíľu podržíte myš a nestlačíte ju. Teraz si vyberte zdieľam a potom to urob znova.

Môžete tiež vytvoriť nový priečinok v existujúcom priečinku.

4. Zdieľajte súbory

V otvorenom menu Nastavenia zdieľania môžete presne určiť, kto získa prístup k vybranému priečinku. Najskôr môžete skopírovať a zdieľať odkaz, ktorý je uvedený nižšie Odkaz na zdieľanie. Vyhľadajte v ponuke Súkromné: Prístup máte iba vy a kliknite za ním Upraviť. tu si môžete zvoliť zdieľanie súborov s kýmkoľvek, kto od vás dostane odkaz, s kýmkoľvek na webe alebo s konkrétnymi ľuďmi. Vyberte svoju obľúbenú možnosť a stlačte Uložiť. V dolnej časti ponuky môžete zadať e-mailové adresy pod pozývať ľudí. Ktokoľvek, komu pošlete e-mail, bude mať prístup do vášho priečinka, ak ste si vybrali Konkrétnych ľudí. Táto možnosť je vedľa tohto pruhu Môže sa upraviť. Ak nechcete, aby sa s údajmi zaoberal niekto iný, kliknite na túto položku a zmeňte toto nastavenie na Môže sa zobraziť. Stlačte Poslať a potom ďalej Pripravený. Teraz ste zdieľali svoje súbory.

Rozhodnite sa sami, o čo sa s kým chcete podeliť.