Ako

Chráňte svoje zvyky pri prehliadaní v prehliadači Chrome, Firefox a Internet Explorer

Každý moderný prehľadávač má špeciálne nastavenie, pomocou ktorého prehľadávač pri surfovaní na internete nič neuloží. Je to užitočné, ak si poštu kontrolujete v počítači niekoho iného, ​​ale tiež ak niekomu inému umožníte používať internet vo vašom počítači.

Krok 1: Súkromný režim

Ak surfujete v súkromnom režime, v histórii prehľadávača sa neuložia žiadne stopy po vašej relácii prehliadania. Súkromný režim je veľmi užitočný, ak chvíľu pracujete na počítači niekoho iného. Týmto spôsobom zabránite tomu, že ak sa zabudnete odhlásiť, osoba, ktorá sedí za zariadením potom, ako budete môcť používať váš Facebook, Gmail / Hotmail alebo iné služby. Musíte len aktivovať súkromný režim. Otvorí sa nové okno prehľadávača a všetko, čo v ňom urobíte, sa po zatvorení okna automaticky „zabudne“.

Necháte niekoho iného usadiť sa za váš počítač? Potom na chvíľu otvorte súkromný režim. To zabráni tomu, aby niekto „znečistil“ históriu vášho prehliadača alebo odhlásil váš účet Gmail, pretože chce používať Gmail.

Krok 2: Odkaz

Prehliadač Google Chrome nazýva súkromný režim inkognito. Okno inkognito otvoríte cez Nové okno inkognito s ikonou nastavení (vpravo hore na obrazovke). Môžete tiež použiť kombináciu klávesov Ctrl + Shift + N.

V aplikácii Internet Explorer sa súkromný režim nazýva Prehliadanie v režime InPrivate. Kliknite na ikonu ozubeného kolieska a vyberte možnosť Zabezpečenie / prehľadávanie InPrivate. Môžete tiež použiť kombináciu klávesov Ctrl + Shift + P.

Používatelia prehliadača Firefox majú možnosť nazvanú Súkromné ​​prehliadanie. Aktivujete to výberom Nové súkromné ​​okno za ikonou nastavení (vpravo hore na obrazovke). Skratka je rovnaká ako v prehliadači Internet Explorer.

Nevedeli ste o súkromnom režime? Potom môžete svojmu webovému prehliadaču dať pokyn, aby zabudol na vaše „stopy“. Môžete určiť, aké informácie si môže prehliadač pamätať (napr. Vaše heslá) a na čo chcete zabudnúť (napr. História prehliadania). Čistiaci prostriedok aktivujete vo všetkých spomenutých prehliadačoch cez Ctrl + Shift + Delete.

Použite súkromnú reláciu, aby ste zabránili webovému prehliadaču v uchovávaní údajov.

Krok 3: Automatické čistenie

Nechcete, aby si váš webový prehliadač pamätal príliš veľa údajov? Potom vám nástroj CCleaner môže automaticky vyčistiť vaše stopy. Nainštalujte CCleaner a spustite program. Ísť do Možnosti / Nastavenia a vedľa neho začiarknite políčko Automaticky vyčistiť počítač počas spustenia. Okrem vášho webového prehľadávača CCleaner automaticky vyprázdni aj váš kôš a odstráni ďalšie zvyšky, napríklad nepotrebné dočasné súbory.